Logopedie: naar Effectief Ademen, Spreken, Eten en Drinken

Bij Stem- & Slikcentrum geloven we in de kracht van gespecialiseerde logopedie om mensen te helpen bij het aanpakken van adem-, stem-, keel- en slikklachten in onze locaties in Maastricht, Heerlen en Landgraaf.

Specialisatie

Onze praktijk onderscheidt zich door een diepgaande focus op specifieke klachten en problemen met betrekking tot ademhaling, stemgebruik, keelgevoel en slikken. Al jarenlang hebben we ons toegelegd op klachten zoals heesheid, een brokgevoel in de keel, of spreek- en slikklachten bij neurologische ziektes, waardoor we het juiste adres zijn voor deze specifieke problematiek.

Patiëntgerichte Benadering

Bij ons staat de patiënt centraal. We geloven in een nauwe samenwerking waarbij patiënten samen met hun behandelaar beslissingen nemen over hun behandeling. Onze rol is begeleidend en adviserend, met als doel het welzijn van de patiënt te optimaliseren.

Behandeling op Maat

Geen twee mensen zijn hetzelfde, en daarom geloven we sterk in behandelingen die volledig zijn afgestemd op de unieke situatie van de persoon.

Innovatie en Wetenschap

Als praktijk zijn we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van logopedie. We volgen niet enkel de wetenschap, maar dragen ook zelf bij aan wetenschappelijk onderzoek en ontwikkelingen met als doel om de zorg voor patiënten continu te verbeteren.

Onze Behandelgebieden

Stem- en Keelklachten: Heesheid, stemverlies, brokgevoel in de keel, schorheid, bij alle mogelijke oorzaken zoals stembandknobbels, geopereerde stembanden of maagzuurklachten – we bieden gespecialiseerde behandelingen in samenwerking met andere artsen en therapeuten.

Ademhalingsproblemen: Of het nu gaat om astma, COPD of hyperventilatie, onze behandelingen zijn gericht op leefstijladvies, het verbeteren van de ademtechniek, ademcomfort, ontspanning en correct medicijngebruik.

Slikstoornissen: Verslikking, moeite met eten en drinken, bij zowel neurologische en oncologische problemen, alsook bij psychische problemen – onze behandelingen omvatten begeleiding bij het aanpassen van voeding en sliktraining- en oefeningen.

Niet elke logopedist behandelt dezelfde klachten. Bij onze gespecialiseerde praktijk kunt u rekenen op bekwame therapeuten die exclusief gericht zijn op uw klachtenpatroon. U kunt contact opnemen via MDC WEL, of rechtstreeks met de praktijk via www.stemenslikcentrum.nl.

Onze specialist(en):

Marthe Nijkamp

Logopedie

Logopedie is er voor:

No data was found