(Sport) revalidatie

Je hebt een operatie ondergaan of wilt na een traject vanuit een instelling of ziekenhuis uitbehandeld worden. Je moet revalideren, zodat je lichaam weer volledig kan herstellen. Revalideren bestaat uit een passief en actief traject.

Binnen MDC WEL respecteren wij de behandelprotocollen vanuit de eerste en tweedelijns instellingen. Maar deze vullen wij wellicht aan met onze eigen expertise. Dit houdt in dat je een op maat gemaakt revalidatietraject zult doorlopen, dat per persoon kan verschillen. Je kunt je voor revalidatie aanmelden via de website, huisarts of een instelling.

Met een doorverwijzing
Wanneer je op advies van een specialist doorverwezen bent, kan het zijn dat er richtlijnen worden meegegeven. Deze zullen door onze specialist nagevolgd worden en zo nodig aangevuld.

Zonder doorverwijzing
Je hebt geen doorverwijzing, maar wilt graag bij ons komen revalideren. Maak een afspraak of loop even binnen, zodat een van onze therapeuten kan kijken hoe we je het beste kunnen helpen. Liever even WhatsAppen, bellen of mailen? Dat mag ook!

Passief revalideren
Bij passief revalideren wordt je 1 op 1 behandeld, omdat hierbij vaak de behandelbank gebruikt wordt om het lichaam te beïnvloeden naar herstel. Een groot scala aan klachten worden passief aangepakt, omdat dit vaak de eerste fases zijn om het lichaam in de juiste positie of pijnvrij te krijgen. Wanneer er geen behandeldoelen meer zijn waarbij de behandelbank ingezet dient te worden, zien we vaak de overstap naar actieve revalidatie.

Actieve revalidatie
Wanneer er behandeldoelen zijn die actief aangepakt moeten worden, zoals preventief trainen of als er nog steeds aan een lichamelijke klacht wordt gewerkt, zal de therapeut met jou een actief traject doorlopen. Hierbij worden uitsluitend functionele oefeningen ingezet. Dit gebeurt 1 op 1 of in een kleine groep

Onze specialist(en):

Lou Jacobs

Osteopathie

Wien Verjans

Fysiotherapie

(Sport) revalidatie is er voor:

Conditietraining

Doorbloedingsproblemen

Houding

Krachttraining

Lichamelijke (pijn)klachten

Sport specifieke doelen

Stabiliteitstraining

Stresshuishouding