Olga l’Espoir

Osteopaat

In 2013 ben ik in Polen afgestudeerd als fysiotherapeut. Tijdens mijn studie heb ik een reis/werk ervaring opgedaan in Surfside Beach, South Carolina (VS). Hier heb ik de liefde van mijn leven ontmoet, en vrijwel direct na mijn studie ben ik naar Nederland verhuisd. Inmiddels ben ik getrouwd en heb ik twee lieve kinderen, Alexander en Emma.

Ik heb altijd graag mensen geholpen en na enkele jaren ervaring als fysiotherapeut in Duitsland besefte ik dat het symptoom niet altijd de oorzaak is. Toch ontbrak er nog een stukje van de puzzel. Toen raakte ik gefascineerd door de mogelijkheden van osteopathie en de holistische kijk op het menselijk lichaam.

In 2016 startte ik de zesjarige opleiding osteopathie aan het FICO te Antwerpen waar ik het vak van de meest bekwame en boeiende osteopaten heb geleerd. In de zomer van 2022 heb ik deze opleiding ook met succes afgerond. Middels een stage ben ik in contact gekomen met Lou. Zijn passie voor het vak en zijn focus op de multidisciplinaire aanpak van zorg spraken me erg aan. We hebben dan ook altijd contact gehouden en ik ben erg blij dat ik werkzaam ben in het Medisch Centrum WEL en kan bijdragen aan de zorg voor de patiënten.

Binnen osteopathie kijken we anders op het menselijk lichaam. Het doel van een osteopaat is niet om de ziekte te bestrijden maar om gezondheid te herstellen. Daarom is de werkwijze van de osteopaat bij iedere patiënt anders. Iedere behandeling blijft een prachtige ontdekkingstocht in de anatomie en lichaamsfuncties waarbij elke patiënt zijn eigen specifieke benadering krijgt. De technieken die in de osteopathie worden gebruikt, zijn volledig pijnloos, uiterst zachtaardig en nauwkeurig.

Ik beschouw mezelf als een algemeen osteopaat, maar het behandelen van urogynaecologische klachten heeft mijn speciale interesse. Ik heb me hierin verder gespecialiseerd middels verschillende cursussen. Als moeder van twee kinderen weet ik uit ervaring dat osteopathie erg effectief kan zijn. Het vrouwelijk lichaam is bijzonder gevoelig voor veranderingen en verstoringen van de natuurlijke balans. De tijd van de zwangerschap, de bevalling en de postpartum periode is ook een grote uitdaging. Bovendien wordt ons cultureel vaak geleerd om verschillende soorten pijn nederig te verdragen, bijvoorbeeld menstruatiepijn. De natuur heeft ons echter niet gemaakt om te lijden. Als je lichaam pijn signaleert, waarschuwt het dat er iets mis is. Urogynaecologische osteopathie kan helpen dit ongelukkige patroon te doorbreken. Osteopathie wordt veel gebruikt in de moderne gynaecologie en helpt vaak om operaties en farmacologische behandelingen te vermijden.

BIJ WELKE KLACHTEN KUNNEN WE JOUW HELPEN?
– pijn in het bekkengebied
– blaas problemen
– pijnlijke menstruaties
– pijnlijke geslachtsgemeenschap
– endometriose
– problemen om zwanger te worden
– aandoeningen van zwangere vrouwen
– lichaamsondersteuning bij de bevalling
– blaas/baarmoeder verzakking
– stress urine-incontinentie
– werken met littekens (perineum, keizersnede)

Olga's specialsme(n):

Osteopathie

specialist(en):

Plan een afspraak met Olga

Overige teamleden

Uschi Berger

Voedingsdeskundige/Lifestyle Coach

Marthe Nijkamp

Logopedist

Jeff Claassen

Fysiotherapeut

Lou Jacobs

Osteopaat D.O-(M).R.O

Wien Verjans

Fysiotherapeut en MSc. Osteopaat i.o.

Jordi Janssen

Fysiotherapeut, Osteopaat i.o. en kinesioloog

Sophía Thijs

Psycholoog

Petra Versteegh

SOM- & Lichaamscan therapeut

Petra Hofman

Systemisch coach, IEMT, NSK en Feng Shui advies

Peggy Claeys

Levend bloed analist

Pascale Bruinen

Coach mindsetoptimalisatie en mentale prehabilitatie

Anja Roijen

Praktijkmanager

Wengang Lin

Acupuncturist

Floor Huiskens

Kind- & Jongerencoach

Caro Lemmens

Cognitief gedragstherapeutisch werker

Brenda Tjoelker

Heartmath Coach, Breathwork Biohacker, Wim Hof Instructeurr, Shiatsu Therapeut, BEST Therapeut

Anke van Banning

SOM therapeut, lichaamsscan en frequentietherapeut