Peggy Claeys

Levend bloed analist

Mijn naam is Peggy Claeys, ik ben geboren in 1991 in Maastricht en woon momenteel in het mooie Valkenburg.

Na afronding van de VMBO-TL wist ik meteen dat ik in de zorg wilde gaan werken. Mijn gevoel zei verpleegkunde, mensen verzorgen en helpen, heerlijk. Echter kon ik toen nog geen druppel bloed verdragen en moest ik de voorkeur geven aan mijn tweede keus, Sociaal Pedagogisch Werk (SPW).

Tijdens de opleiding SPW heb ik met veel verschillende doelgroepen gewerkt en hier mijn ervaring mee op gedaan, o.a. jeugdzorg, volwassen psychiatrie en gehandicaptenzorg.

Vervolgens heb ik alsnog de interne verpleegkunde opleiding afgerond in het MUMC te Maastricht inclusief de specialisatie tot Acute Opname Verpleegkundige. Ik heb als verpleegkundige 10 jaar met veel plezier en uitdaging gewerkt.

LYME

Lyme, het woord dat mijn leven een aantal keer op de kop heeft gezet maar ook veel gebracht heeft.
Ik heb diverse behandelingen/onderzoeken gehad binnen reguliere zorg, o.a. 1,5 jaar antibiotica, maar mijn klachten en de Lyme verdwenen niet. Vanaf dat moment wist ik dat de medicatie mij niet zou kunnen helpen. Na lang zoeken ben ik bij een natuurarts terecht gekomen welke Lyme gediagnosticeerd heeft via een Levend Bloed Analyse. Na een intensief traject via de natuurarts is Lyme, middels een levend bloed analyse, niet meer terug te vinden en zijn de klachten ook verdwenen. Een geluk bij een ongeluk.. Ik was meteen gefascineerd door de Levend Bloed Analyse en wist dat ik dit ook wilde leren! Het sluit perfect aan bij mijn voorkennis als verpleegkundige. Inmiddels heb ik de opleiding t.a.v. Levend Bloed Analyse succesvol afgerond. Daarnaast ben ik ook gespecialiseerd in het behandelen van de ziekte Lyme.

BLOEDBEWUST
Tijdens een levend bloed analyse wordt er middels een vingerprik, bloed onder de microscoop geanalyseerd. Je kunt op een scherm meekijken hoe jouw eigen bloed eruit ziet!
Wat houdt dit precies in?

Het eerste consult bestaat uit een intake waarin duidelijk wordt wat jouw klachten zijn, hierbij rekening houdend met o.a. leefstijl en voeding. Daarna gaan we direct naar jouw bloed kijken en wordt door mij de eerste analyse gedaan. Je krijgt hier dus ook meteen de terugkoppeling van met het daarbij horende advies. Het advies kan zijn om te starten met (tijdelijke) supplementen, aanpassen van voeding en aanpassen van leefstijl / gewoontes.

Naast de bloed analyse zet ik altijd een vetzuurmeting in. Deze meting laat heel duidelijk zien hoe het op celniveau met je gaat. Het is natuurlijk super belangrijk dat je op celniveau gezond bent en blijft, je cellen circuleren tevens door je hele lichaam. 
Door onze westerse leefwijze krijgen we te veel Omega 6 binnen (ongemerkt), en te weinig Omega 3. Deze balans is de basis als het gaat om het gezond houden van je lichaam en allerlei laaggradige ontstekingen tegen te gaan. Een lichaam dat niet in balans is, ontwikkelt ontstekingen en dit veroorzaakt op den duur altijd klachten.

De meting laat niet alleen de Omega 6:3 balans zien, maar ook de afweerwaarde van de cellen wat invloed heeft op het immuunsysteem en de celmembraan vloeibaarheid. De flexibiliteit van onze celmembranen biedt waardevolle informatie; het zegt namelijk iets over hoe voeding en vitamine, goed opgenomen worden in je lichaam. Denk hierbij aan het voorbeeld dat iemand dagelijks supplementen neemt, maar na weken/ maanden nog steeds geen verbetering ervaart. Hier kan sprake zijn van een verhard celmembraan door een overschot aan Omega 6 of juist een tekort aan Omega 3, waardoor de celstofwisseling niet goed verloopt en hierbij een verstoring in de opname van de supplementen/voedingsstoffen.

Rode bloedcellen vernieuwen iedere 4 maanden. Daarom duurt het ook minimaal 4 maanden voordat een resultaat van extra omega-3 inname gemeten kan worden, om zodoende een representatief beeld van je gezondheid te krijgen. Het advies is dan ook om bij een disbalans, een kuur van 8 maanden (pure omega 3 olie i.c.m. een multi vitamine die de lever ondersteunt) tot je te nemen, omdat je cellen de tijd nodig hebben om te herstellen.

Wanneer er sprake is van flinke darmstress, afhankelijk van de klachten en oorzaak, zet ik een uitgebreide darmscreening in. De darmscreening gebeurd middels het opvangen van ontlasting, welke vervolgens in een speciaal laboratorium onderzocht wordt. De screening is uitgebreid omdat er diverse zaken onderzocht worden zoals: de pH waarde, de staat van het microbioom, gisten & schimmels, virulente factoren oftewel zijn er biofilms aanwezig (dorpjes die micro-organisme maken waar ze zich kunnen verschuilen tegen de aanval van ons immuunsysteem of antibiotica), de mate van ontsteking, immuniteit van de slijmvliezen en of er sprake is van een voedingsmiddelen allergie. Aan de hand van de uitslag wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Het behandeltraject is altijd verdeeld over 4 fases. Afhankelijk hoe de behandeling aanslaat en hoe jouw lichaam reageert, duurt het traject ongeveer 6 maanden. Vaak wordt een extra screening ingezet om een parasieten belasting uit te sluiten, gezien bepaalde supplementen juist voeding voor parasieten kunnen zijn en hierdoor verergering van klachten kunnen ontstaan. Daarnaast kunnen intolerantie testen t.a.v. voeding ingezet worden om een volledig beeld te krijgen.

Na ieder consult krijg je alle aandachtspunten en advies per mail doorgestuurd en wordt er een evaluatie ingepland.

Wanneer kies je voor een levend bloed analyse en wat kunnen we allemaal beoordelen:

 • Gewrichtsklachten en spierklachten
 • Darm en/of maagklachten
 • Huidklachten bijv. eczeem
 • Klachten die lijken op Lyme
 • Verminderde weerstand
 • Vermoeidheidsklachten
 • Vitamine en mineralen tekort
 • Vetzuren balans
 • Lever overbelasting
 • Immuunsysteem
 • Verzuring
 • Aanwezigheid van ‘slechte’ / teveel micro-organismen
 • Moeite met concentreren / last van het geheugen
 • Intake, 60 min, € 85+€ 66,70 = € 151,70 >> bloedanalyse + vetzuurmeting
 • Vervolg consult, 30 min € 45

Peggy's specialsme(n):

Levend Bloed Analyse

specialist(en):

Plan een afspraak met Peggy

Overige teamleden

Uschi Berger

Voedingsdeskundige/Lifestyle Coach

Marthe Nijkamp

Logopedist

Jeff Claassen

Fysiotherapeut

Lou Jacobs

Osteopaat D.O-(M).R.O

Wien Verjans

Fysiotherapeut en MSc. Osteopaat i.o.

Jordi Janssen

Fysiotherapeut, Osteopaat i.o. en kinesioloog

Sophía Thijs

Psycholoog

Petra Versteegh

SOM- & Lichaamscan therapeut

Petra Hofman

Systemisch coach, IEMT, NSK en Feng Shui advies

Pascale Bruinen

Coach mindsetoptimalisatie en mentale prehabilitatie

Olga l’Espoir

Osteopaat

Anja Roijen

Praktijkmanager

Wengang Lin

Acupuncturist

Floor Huiskens

Kind- & Jongerencoach

Caro Lemmens

Cognitief gedragstherapeutisch werker

Brenda Tjoelker

Heartmath Coach, Breathwork Biohacker, Wim Hof Instructeurr, Shiatsu Therapeut, BEST Therapeut

Anke van Banning

SOM therapeut, lichaamsscan en frequentietherapeut