Toegepaste Kinesioloie

“Meten is weten”, een bekende uitspraak van de Nederlandse natuurkundige Heike Kamerlingh Onnes (1853-1962).

Tegenwoordig kunnen we veel meten, van het stroomgebruik in de meterkast tot de snelheid waarmee we rijden in de auto.

Applied Kinesiology is een meetmethode waarmee het functioneren van spieren, gewrichten, organen, hormoonorganen, lymfesysteem, bloedvaten en psyche gemeten kan worden door middel van spiertesten. Door deze spiertesten uit te voeren, kunnen we meten wat de oorzaken zijn die ervoor zorgen dat het lichaam niet kan herstellen.

Klachten kunnen zich bevinden in één of meerdere van de volgende systemen:

  • Bio-mechanisch systeem: spieren, gewrichten, botten en pezen.
  • Bio-chemisch systeem: organen, hormoonorganen, lymfe en bloedvaten die uit balans raken door afvalstoffen, (vitamine)tekorten, hormonen of voeding.
  • Bio-Psychosociaal systeem: stress, emotie en overtuigingen.

Door het lichaam te testen met behulp van Applied Kinesiology kunnen we de samenhang aantonen tussen de bovengenoemde systemen. Zo kan een bio-chemische verstoring in een orgaan invloed hebben op het bio-mechanische functioneren van een spier of gewricht. Iemand kan bijvoorbeeld rugklachten krijgen als gevolg van een disbalans in een orgaan (afvalstoffen, vitamine tekorten, voeding). De klacht zal alleen worden opgelost op het moment dat de dieperliggende oorzaak wordt gevonden en behandeld.

Hoe ziet een behandeling eruit? 
Tijdens mijn behandeling maak ik gebruik van de spiertesten uit de Applied Kinesiology om de dieperliggende oorzaken van uw klachten te vinden en te verhelpen. Een lichaam heeft verzwakkingspunten daar waar spiertesten uit worden gevoerd kan je lichaam verzwakken of blijft de spierkracht hetzelfde. Tijdens het uitvoeren van testen met de stoffen (schimmels, parasieten, zware metalen etc.) toont het lichaam aan of het uit balans is. Hier wordt de diagnostiek en het advies dan ook op gebaseerd.

Naast de technieken uit de Applied Kinesiology gebruik ik al mijn kennis en ervaring die ik heb opgedaan in de fysiotherapie, osteopathie, bewegingswetenschappen en orthomoleculaire voedingsleer. Dit stelt mij in staat om samen met u een persoonlijk behandelplan op te stellen dat zich richt op uw specifieke behoeften.

Welke klachten behandel ik?

Ik behandel onder andere de volgende klachten:

  • Spier- en gewrichtsklachten: sportblessures, lage rugpijn, nek- en schouderklachten, knieklachten, heupklachten, whiplash, artrose, reuma, tenniselleboog, hernia, hielspoor, slijmbeursontsteking
  • Verteringsproblemen: maagzuur, opgeblazen gevoel, winderigheid, buikpijn, ontlasting
  • Hormonale problemen: overgangsklachten, zwangerschapswens
  • Hoofdpijn, duizeligheid, concentratieproblemen, ADHD
 – Stress, depressie, burn-out
  • Allergieën, hooikoorts, huidklachten
 – Suikerziekte, verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk

Onze specialist(en):

Jordi Janssen

Applied Kinesiology | Fysiotherapie

Toegepaste Kinesioloie is er voor:

No data was found