Alex Schmidt

Manueel- en fysiotherapeut

Even voorstellen

Ik ben Alex Schmidt, opgegroeid in Waldfeucht (Duitsland) een klein dorpje direct over de grens bij Koningsbosch. De keuze om fysiotherapie te studeren kwam pas toen ik een voorste kruisband blessure tijdens het voetballen opliep. Ik had nooit erbij stil gestaan hoe lang ik hierdoor uit de running zou zijn en ik voelde mij neerslachtig. Zo doende kwam ik terecht bij de fysio, de vooruitgang was sneller dan verwacht en het leek mij ook een interessant en afwisselend beroep. Na mijn revalidatie had ik besloten om ook fysiotherapeut te worden.

Fysiotherapie,  dry needling en manuele therapie
Toen ik klaar was met de studie fysiotherapie op HS Zuyd in Heerlen heb ik naast de praktijkervaring verdere opleidingen gedaan om patiënten beter en zo mogelijk sneller te kunnen helpen. Hiervoor heb ik de cursus dry needling gedaan en in Duitsland de opleiding manuele therapie gevolgd. In deze tijd kwam ik meer in contact met sporters door mijn beroep en ook door mijn hobbies voetbal enen heb de opleiding tot personal trainer gevolgd.

Master Manuele therapie

Momenteel ben ik nog bezig met de “master manuele therapie” in Heerlen om mij verder te specialiseren vooral met klachten in het musculoskeletale domein (gewrichten, spieren, zenuwen, ketenfuncties en kennis over het beloop van aandoeningen van het bewegingsapparaat).

Samenwerking
Wien en Lou heb ik leren kennen op de opleiding Fysiotherapie. Ons contact hebben we altijd goed onderhouden en leidde op een begeven moment tot zakelijke gesprekken. Het concept van hun MDC-methode overtuigde mij om deel te zijn van het multidisciplinaire team, bovendien was de sfeer heel prettig en vertrouwd. Nu wil ik bij MDC de nieuwe uitdaging aangaan om mee te helpen en met een holistische aanpak de kwaliteit van zorg te ondersteunen. Ik weet dat een iemand niet alles kan weten, kennen en kunnen en wil hierdoor mijn eigen kennis delen in een team en proberen betere resultaten te leveren.

Uiteraard is niet bij iedere patiënt een multidisciplinair aanpak nodig. Echter leer je meer in een team waar ideeën over de beste behandeling op maat vanuit verschillende perspectieven worden besproken en het houdt mezelf ook scherp om breed te kijken en niet alleen maar mijn eigen visie te zien

Wij werken samen met: