Alex Schmidt

Manueel- en fysiotherapeut

Ik ben Alex Schmidt. Opgegroeid in Waldfeucht, een klein dorpje direct naast de grens bij Echterbosch/Koningsbosch. De keuze om fysiotherapie te studeren kwam eigenlijk pas toen ik een voorste kruisband blessure tijdens het voetballen opliep. Ik had er nooit bij stilgestaan hoe lang ik hierdoor uit de running zou zijn. Zo doende kwam ik voor het eerst in mijn leven in aanraking met fysiotherapie. De vooruitgang was sneller dan verwacht en de verschillende mogelijkheden en afwisseling in het beroep wekte mijn interesse. Hierdoor besloot ik na mijn revalidatie ook fysiotherapeut te worden.

Studeren werd mijn nieuwe uitlaatklep.

De studie volgde ik op de Hogeschool Zuyd en erna heb ik zowel in Nederland als ook Duitsland praktijkervaring opgedaan. Om patiënten nog beter en mogelijk sneller te kunnen helpen besloot ik verschillende opleidingen te volgen, waaronder dry needling, manuele therapie (in Duitsland) en personal training. Momenteel ben ik nog bezig met de master manuele therapie (in Heerlen) om mij verder te specialiseren in het ‘musculoskeletale domein’. Lees: gewrichten, spieren, zenuwen, ketenfuncties en verdere kennis over het beloop van aandoeningen van het bewegingsapparaat.

Wien en Lou

Wien en Lou leerde ik kennen tijdens de opleiding fysiotherapie. Het goede contact bleef en dat leidde uiteindelijk tot zakelijke gesprekken. Het concept van de MDC WEL METHODE overtuigde mij en ik besloot onderdeel te worden van het multidisciplinaire team. De sfeer is heel prettig en vertrouwd. Bij MDC WEL ga ik de uitdaging aan om mee te helpen met een holistische aanpak, om zo de kwaliteit van zorg te ondersteunen. Ik ben ervan overtuigd dat één iemand niet alles kan weten, kennen en kunnen. Daarom wil ik mijn kennis delen met de rest van het MDC-team. Om zo samen naar nog betere resultaten te streven, maar ook om zelf breed te leren kijken. Niet alleen vanuit mijn eigen visie. Dat houdt me scherp.”

Ik wil wel

We kunnen veel zeggen, maar uiteindelijk laten we je het veel liever zelf ervaren. Met onze online intake brengen wij jouw klachten in kaart en starten we met de juiste therapie. Deze wordt gegeven door de specialist die daarvoor is aangewezen. Want het kan zomaar zijn dat er meerdere personen naar jouw klachten moeten kijken. Aan de hand van een compleet plan gaan we vervolgens met jou aan de slag.

Wij werken samen met: