Revalidatie

Heeft u een operatie ondergaan of is het belangrijk om na een traject vanuit een instelling of ziekenhuis uitbehandeld worden, dan kunt u bij ons terecht. Revalideren of behandeld worden bestaat uit een passief en actief traject. Binnen MDC WEL respecteren wij behandel protocollen vanuit eerste en tweedelijns instellingen. Echter vullen we deze aan met onze eigen expertise van de specialisten binnen ons centrum. Dit houdt in dat u een opmaat gemaakt revalidatie traject zult doorlopen, dit kan dus per persoon verschillen.

Aanmelden voor revalidatie

Via huisarts of vanuit een instelling

Wanneer u op advies verder behandelt moet worden kan het zijn dat er richtlijnen worden meegegeven. Deze zullen door desbetreffende specialist nagevolgd worden en zo nodig bijgestuurd.

Zonder verwijzing

U kunt altijd een afspraak inplannen bij een van onze therapeuten. In de toekomst zal er gewerkt worden met een online screenings-formulier en een online agenda waarin u direct zelf een afspraak kunt inplannen. Voorlopig kunt u whatsappen, bellen of mailen voor een afspraak.

Actieve en Passieve revalidatie / behandeling

Passieve revalidatie / behandeling

Passief word altijd 1 op 1 behandeld of gerevalideerd omdat vaak de behandelbank gebruikt wordt om het lichaam te beïnvloeden naar herstel. Een groot scala aan klachten worden passief aangepakt omdat dit vaak de eerste fases zijn om het lichaam in de juiste positie of pijnvrij te krijgen. Wanneer er geen behandeldoelen meer zijn waarbij de behandelbank ingezet dient te worden zien we vaak de overstap naar actieve behandelingen of revalidatie.

Actieve revalidatie / behandeling

Wanneer er behandeldoelen zijn die actief aangepakt moeten worden zoals preventief trainen of dat er nog steeds aan een lichamelijke klacht wordt gewerkt zal de therapeut met jou een actief traject doorlopen. Hierbij worden uitsluitend functionele oefeningen ingezet. Dit gebeurt 1 op 1 of in kleine groepen.

In het passieve en actieve traject kunnen onder andere de volgende onderwerpen worden beïnvloed:
  • Stress huishouding
  • Lichamelijke (pijn)klachten
  • Conditie training
  • Kracht training
  • Stabiliteit training
  • Doorbloeding problemen
  • Sport specifieke doelen

Elk traject wordt besproken in het medisch team van specialisten. Zo zul je altijd tips krijgen hoe je ook thuis aan je doelen kunt werken door bijvoorbeeld voeding of oefeningen

Wij werken samen met: