Patronen

Ieder persoon heeft een unieke leefstijl. Een leefstijl bestaat uit patronen. Deze patronen hebben wij beknopt voor jullie uitgewerkt. Wij spreken van een denkpatroon, beweegpatroon en een voedingspatroon. Ontstaat er een disbalans tussen deze patronen dan kan het lichaam dit een bepaalde periode gaan compenseren. 

Klachten

Er komt een moment waarop het lichaam de compensatie niet meer vol kan houden waardoor klachten ontstaan. Dit zijn klachten die zich op verschillende manieren kunnen uiten en elkaar kunnen beïnvloeden. Enkele voorbeelden zijn:

Denkpatroon

Is jouw mentale veerkracht sterk genoeg om alle externe prikkels zonder (bewuste/onbewuste) stress te verwerken en hoe sta jij in het leven optimistisch of pessimistisch?

Alles wat je in je jeugd meemaakt tot op heden, heeft invloed op de manier hoe jij vandaag de dag tegen de wereld aankijkt en hoe je je voelt. Bijvoorbeeld wanneer je wordt herinnerd aan een leuk moment op vakantie, daar hoort vaak een glimlach bij met een fijn gevoel. Helaas werkt dit ook zo met negatieve ervaringen, zoals verdriet en angst. Deze gedachtes die gepaard gaan met gevoel die voortkomen uit het verleden noemen wij samen het denkpatroon. Wanneer je jaren op dezelfde manier denkt en onbewust blijft denken, zal het patroon niet veranderen. Sterker nog dan wordt het denkpatroon geconditioneerd. Stel je hebt in het verleden misbruik, huiselijk geweld en/of bedrog meegemaakt, zou jij dan makkelijker of moeilijker een nieuwe ‘intieme’ relatie opbouwen? Of kun jij ondanks een traumatische ervaring een nieuwe relatie opbouwen waarin jij je partner 100% vertrouwd, zonder dat het verleden de situatie beïnvloed? De ene persoon heeft hier meer moeite mee dan de ander. Ergens moet de cirkel doorbroken worden.

Beweegpatroon

Zijn alle structuren in jouw lichaam flexibel, stabiel en sterk genoeg om de dagelijkse belastingen op te vangen?

Jouw manier van bewegen ontwikkelt zich door de jaren heen en is uniek. De ene persoon staat om 6 uur op de andere persoon om 8 uur. De ene persoon gaat hardlopen en de ander persoon doet aan fitness. Een leuk voorbeeld is wanneer mensen 8 uur per dag op kantoor zitten en vervolgens naar een sportschool gaan om zittend (in apparaten) te sporten. Als jouw dagelijkse activiteiten zittend gebeuren, is er een grote kans dat het zitgedrag onderdeel van het probleem is bij jouw fysieke klachten. Ieder zijn beweegpatroon is uniek en samen moeten we erachter komen waar het precies in het patroon misgaat, om zo bewust te worden en het vervolgens te doorbreken.

Voedingspatroon

Welke voedingsstoffen heeft jouw lichaam nodig om jouw dagelijkse doelen te bereiken of jouw lichamelijke belasting vol te houden?

Een hardnekkig en moeilijk te veranderen patroon, mede omdat voeding (darmen) een zeer nauwe werking heeft met het brein. Je brein onthoudt wat er in voeding zit. Waarom denk ik aan iets zoets als ik waanzinnige honger heb? In plaats van aan een bord groente. De keuze van je voeding wordt voor een groot deel gestuurd door de behoefte die je lichaam denkt nodig te hebben. De eerste gedachte aan voeding is het product wat vaak herhaaldelijk gegeten wordt en zo in het brein geconditioneerd staat. Je hebt zelf de uiteindelijke keuze welk product je eet. De keuze van voeding heeft grote gevolgen voor het gewicht, maar ook voor jouw gezondheid. Het functioneren van alle organen gaat gepaard met voeding. Het organenstelsel (bijv.: Vertering, bloedcirculatie, hormonaal etc..) is de motor van ons lichaam. Als je een auto hebt die op gas loopt en er diesel in blijft tanken, gaat het een keer mis. Zo werkt het ook met ongezonde voeding, allergieën, intoleranties of zelfs met organen die niet goed kunnen functioneren en specifieke voedingsstoffen nodig hebben . Dit kan grote gevolgen hebben denk aan: ziekten, futloosheid, pijnklachten, weinig energie etc.

Ik wil wel

We kunnen veel zeggen, maar uiteindelijk laten we je het veel liever zelf ervaren. Met onze online intake brengen wij jouw klachten in kaart en starten we met de juiste therapie. Deze wordt gegeven door de specialist die daarvoor is aangewezen. Want het kan zomaar zijn dat er meerdere personen naar jouw klachten moeten kijken. Aan de hand van een compleet plan gaan we vervolgens met jou aan de slag.