Petra Hofman

Systemisch coach, IEMT, NSK en Feng Shui advies

Mijn naam is Petra Hofman. Ik ben geboren in 1974 in Maastricht. Wonend in het mooie Bemelen, met mijn gezin en onze hond Seppe, aldaar genietend van de uitdagingen en kansen die het leven brengt.
Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in de jeugdhulpverlening en “mijn onderzoekstijd” bij de Raad voor de kinderbescherming, besloot ik in 2015 om mijn eigen weg te gaan als zelfstandige. Ik heb mijn coachpraktijk Welkom Thuis opgericht omdat ik het als missie ervaar “mensen thuis te brengen bij zichzelf, waardoor ze in hun kracht gaan staan en ook zij de uitdagingen en kansen van het leven met veerkracht tegemoet kunnen treden. Ik vind het fijn om te verbinden en te creëren en mensen op een liefdevolle en constructieve wijze aan te raken, te laten voelen en laten ervaren wie ze in essentie zijn, om van daaruit bewuste keuzes te maken. Ik ben de verbinding met Essential Movements en Medisch centrum Wel aan gegaan, waardoor ik mij completer voel. Ik ben overtuigd dat we door de kracht van samen heel veel mooie dingen mogelijk kunnen maken. Samen sta je sterk, zowel in je eigenkracht, maar juist ook in ons aanbod naar onze cliënten.
Bij Essential Movements & Medisch centrum Wel geef ik individuele/gezinscoaching, (groeps)trainingen en yogalessen aan kinderen, jongeren en/of ouders, zo gezegd iedereen die deel uit maakt van een systeem/ context.
Dus ook voor jou!
Tijdens de coaching ben ik er om dit bewustwordingsproces bij het kind / de jongere en/of de ouder(s) te ondersteunen en begeleiden en zo te helpen om nieuwe kansen en dromen vorm te geven en uit te drukken. Hierbij ga ik ervan uit dat “Wie thuis komt bij zichzelf, overal kan zijn.”
Ik kijk vanuit een holistische bril en de ingang van de coaching kan heel divers zijn. Het ene moment gaat het om versterking van het individu (bewustzijn, patronen, overtuigingen, angsten), in een ander geval gaat het vooral om ‘de relatie met de ander’ (context/systemisch werk, communicatie, verbinding, weerbaarheid) of is het zinnig om meer zicht te krijgen op jouw unieke blauwdruk (middels Nine star Ki / de vijfelementen leer) of de inrichting, vorm, energie van de plek waar je leeft, je thuis (Feng Shui). Dit alles is onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Onderliggende trauma of angsten, stress, PTSS klachten, kan ik daarnaast ook nog met IEMT, Integral Eye Movement Therapie verzachten, dan wel oplossen. Waardoor iemand zich weer vrijer kan bewegen en van overleven naar leven kan gaan.
Alle vormen van begeleiding/therapie die ik inzet sluiten aan bij de behoeften van de mens. De daarbij gebruikte tools, technieken, kennis en vaardigheden heb ik mij eigen gemaakt door het met veel plezier volgen van vele diverse opleidingen en trainingen gedurende de voorbijgaande jaren. Maar de coaching vindt vooral zijn kracht in een ontmoeting van hart tot hart.

En wat doe ik bij Medisch centrum Wel.

Welkom Thuis als onderdeel van Essential Movements en Medisch centrum Wel, want de kracht van samen, maakt je sterker.
Binnen de Systemische (gezins)coaching, wordt dat ingezet wat jij nodig hebt om
je (weer) lekker in je vel te voelen, met verbinding tussen je hart, hoofd en lijf.
je bewust te worden van wie jij bent en wat jouw verlangens en behoeften zijn.
je happy en vrij te voelen in relatie tot de ander, je gezin, je gezin van herkomst en familieverbanden, werk(systeem), en je huis. Dus jouw unieke plek!
Het gaat er bij welkomthuis coaching om, dat jij je bewust wordt van jouw unieke plek in deze wereld en hoe je die kunt innemen en optimaal benutten. Hierbij oog hebbend voor de klachten, pijn en verdriet en tal van vragen die op je pad komen. Door deze te onderzoeken, bekijken en als kansen te zien om te groeien en ontwikkelen en je leven weer in eigen hand te nemen.
Door jouw plek in het grote geheel, in je gezin (van herkomst), familie, je daadwerkelijke huis en alle andere systemen en contexten waar je deel vanuit maakt te bekijken, krijg je inzichten die jou verder helpen.
Hoe meer jij je plek in kunt nemen, hoe vrijer jij je zult voelen en de wereld open tegemoet kunt treden. Hierdoor ontstaat er ruimte om je talenten, verlangens, drijfveren, kwaliteiten en potenties te gaan leven.
Dus wil jij voluit kunnen leven, heb jij het lef om naar jezelf te kijken, te ervaren, ontdekken en keuzes te maken. Dan ben je bij Welkom Thuis aan juiste adres.
Bel voor meer informatie. Ik kijk graag met je mee hoe ook jij thuis kunt komen bij jezelf.
“Want wie thuiskomt bij zichzelf, kan overal zijn”
je kunt hier terecht voor o.a.:
Begeleiding van kind/jongere en gezin rondom opvoeding, opgroeien en ontwikkelen (gedrag en emoties).
Omgaan met stress en spanning (mindfulness, yoga, beweging)
Traumabehandeling (stress reductie, PTSS, angst, paniek etc) middels IEMT
voor individuele en groepscoaching, training, bewustwording,
Aandacht voor de plek in het geheel via Systemisch werk, contextuele begeleiding en Feng Shui en Nine Star Ki
psycho sociale weerbaarheid, faalangst, onzekerheid, angsten, lichamelijk klachten (individueel en in groepsverband)
Aandacht voor lichaam, geest en hart en de verbinding hier tussen!
Begeleiding en behandeling via: praten, spel, energetisch werk, Shiatsu, therapeutische kinder/tiener yoga, natuur en creativiteit en IEMT, contextueel en systemisch werk inclusief inzetbaarheid van de hond/dier, Conceptual Feng Shui en Nine Star Ki.
Staat je vraag of klacht er niet bij? Bel gerust, want waarschijnlijk ben ik er ook voor jou en anders denk ik met je mee, wie jou of je kind/gezin kan helpen.
Bovenstaande klachten en vragen geef ik vanuit mijn persoonlijke professie, maar bovenal kijk ik vanuit onze complementaire praktijk Essential Movements en Medisch centrum Wel naar jouw hulpvraag.
Ook ik maak deel uit van een groter geheel. Want Samen kom je verder en ben je sterker. Samen met mijn directe collega’s van Essential Movements en Medisch centrum Wel kunnen wij een pakket op maat aanbieden dat het beste in jou naar boven haalt.
Dus schroom niet om te vragen, we kijken graag met je mee!
Warme groet Petra
ook namens mijn collega’s van Essential Movements en Medisch centrum Wel.

Petra's specialsme(n):

Kind en jongeren coaching

specialist(en):

Plan een afspraak met Petra

Overige teamleden

Uschi Berger

Voedingsdeskundige/Lifestyle Coach

Marthe Nijkamp

Logopedist

Jeff Claassen

Fysiotherapeut

Lou Jacobs

Osteopaat D.O-(M).R.O

Wien Verjans

Fysiotherapeut en MSc. Osteopaat i.o.

Jordi Janssen

Fysiotherapeut, Osteopaat i.o. en kinesioloog

Sophía Thijs

Psycholoog

Petra Versteegh

SOM- & Lichaamscan therapeut

Peggy Claeys

Levend bloed analist

Pascale Bruinen

Coach mindsetoptimalisatie en mentale prehabilitatie

Olga l’Espoir

Osteopaat

Anja Roijen

Praktijkmanager

Wengang Lin

Acupuncturist

Floor Huiskens

Kind- & Jongerencoach

Caro Lemmens

Cognitief gedragstherapeutisch werker

Brenda Tjoelker

Heartmath Coach, Breathwork Biohacker, Wim Hof Instructeurr, Shiatsu Therapeut, BEST Therapeut

Anke van Banning

SOM therapeut, lichaamsscan en frequentietherapeut