Anke van Banning

SOM therapeut, lichaamsscan en frequentietherapeut

Mijn naam is Anke van Banning. Ik ben al van jongs af aan gefascineerd door bewegen, mensen helpen en voeding. Als kind heb ik altijd veel gesport, tennissen vooral, later kwam daar nog vanalles bij: paardrijden, fitness, zumba en tegenwoordig hardlopen, fietsen en zwemmen ofwel triathlon. Daarnaast ben ik altijd graag buiten en had ik ook al jong groene vingers en houd ik van koken (gezond en lekker). Inmiddels ben ik moeder van een prachtige dochter en geniet ik van al het moois dat op mijn pad komt in het geweldige Zuid Limburg.

Professioneel begon mijn carrière met de Fysiotherapie opleiding in 2000, dit was voor mij een mooie basis om mensen te helpen met lichamelijke- en gezondheidsklachten. Alleen deze mechanische kijk op gezondheid was niet altijd effectief voor het herstel. Ik ging op zoek naar andere effectieve methoden. Voeding en mindfulness (meditatie) kwamen steeds meer aan bod. En uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat gezondheid een optel som is van delen. Door Petra Versteegh ben ik opgeleid tot SOM therapeut om al deze aspecten (Chemisch, mechanisch, mentaal, emotioneel en spiritueel) van gezondheid te kunnen toepassen.

Ons lichaam wordt door allerlei factoren uit balans gebracht en mijn doel is om samen met jou te kijken hoe we die balans weer kunnen verbeteren en herstellen, op korte termijn, maar ook voor de lange termijn. Ieder persoon is een individu en reageert anders op voeding, stress, beweging of andere invloeden van buitenaf. Door mijn inmiddels verbrede achtergrond als fysiotherapeut, mindfulness therapeut en Som therapeut kan ik je helpen om de balans in je lichaam weer te herstellen na een meting en behandeling met de lichaamsscan.

Mijn beginpunt is altijd een lichaamsscan. De energie in je lichaam is net zo meetbaar als je bloeddruk, hartritme, longfunctie en talloze andere lichaamsfuncties. De lichaamsscan geeft mij na 8 minuten inzicht waar je uit balans bent. Ik geef persoonlijke adviezen om zelf je gezondheid te verbeteren, aan de hand van de meetresultaten. Zo krijg je inzicht in je eigen lichaam en wordt je bewust van waar jou lichaam ondersteuning kan gebruiken, ook preventief. Want iedereen is anders! Daarna krijg je een behandeling dmv de scan op basis van frequentie die je immuunsysteem versterkt en je gezondheid verbetert.
​Als je geen klachten ervaart kun je het zien als een soort APK voor je lichaam om het preventief te ondersteunen. Heb je klachten dan kunnen we gericht aan de slag en gaan we kijken waar komen de klachten vandaan, welke oorzaak ligt er onder en welke veranderingen kunnen verlichting of verbetering brengen op de korte en of lange termijn.

De Medisch centrum Wel methode sluit perfect aan op mijn visie als zorgverlener waarbij de patiënt centraal staat en alle zorg aanwezig is zodat we elkaar aanvullen om te zorgen dat de patiënt zo goed mogelijk geholpen wordt.

Anke's specialsme(n):

Lichaamsscan SOM

specialist(en):

Plan een afspraak met Anke

Overige teamleden

Uschi Berger

Voedingsdeskundige/Lifestyle Coach

Marthe Nijkamp

Logopedist

Jeff Claassen

Fysiotherapeut

Lou Jacobs

Osteopaat D.O-(M).R.O

Wien Verjans

Fysiotherapeut en MSc. Osteopaat i.o.

Jordi Janssen

Fysiotherapeut, Osteopaat i.o. en kinesioloog

Sophía Thijs

Psycholoog

Petra Versteegh

SOM- & Lichaamscan therapeut

Petra Hofman

Systemisch coach, IEMT, NSK en Feng Shui advies

Peggy Claeys

Levend bloed analist

Pascale Bruinen

Coach mindsetoptimalisatie en mentale prehabilitatie

Olga l’Espoir

Osteopaat

Anja Roijen

Praktijkmanager

Wengang Lin

Acupuncturist

Floor Huiskens

Kind- & Jongerencoach

Caro Lemmens

Cognitief gedragstherapeutisch werker

Brenda Tjoelker

Heartmath Coach, Breathwork Biohacker, Wim Hof Instructeurr, Shiatsu Therapeut, BEST Therapeut