Brenda Tjoelker

Heartmath Coach, Breathwork Biohacker, Wim Hof Instructeurr, Shiatsu Therapeut, BEST Therapeut

Getrouwd moeder van 2 kinderen en woonachtig in het prachtige Heuvelland waar we sinds 2001 met heel veel plezier wonen.

Brenda is aangesloten bij Medisch centrum WEL vanuit een samenwerking tussen het door haar opgerichte complementaire gezondheidscentrum Essential Movements en Medisch centrum WEL. Waarbij we tevens onder elkaars dak werken zowel in Maastricht als in Valkenburg. Binnen Essential Movements werken we me een 8-tal therapeuten en coaches aan welzijn en gezondheid, zowel preventief als curatief vanuit een holistische visie (fysiek, mentaal en emotioneel). Tevens verzorgen wij diverse trainingen en coach programma’s, zowel voor de particuliere sector als business to business.

De disciplines uit mijn portefeuille die ik meebreng naar Maastricht zijn voornamelijk shiatsu, de Wim Hof Methode, meditatie en breathwork zowel 1 op 1 als in groepsverband.

Ik ben opgegroeid tussen 3 broers waar ik natuurlijk mijn mannetje moest staan. Als kind droomde ik ervan om de wereld en nieuwe culturen te ontdekken met een sterke aantrekking naar Azie. Aangestoken door de verhalen van een oom die per schip verre reizen maakte naar exotische oorden wilde ik dit ook en dan het liefst per schip. In die tijd was het nog niet mogelijke voor vrouwen om te varen maar in 1981 werd mijn droom werkelijkheid toen ik na het afronden van mijn middelbare school werd aangenomen bij de Koninklijke Marine. Na mijn opleiding aan de Operationele School (commandocentrale, radar, sonar, verbindingen en navigatie werd ik te werk gesteld op het Ministerie van Defensie maar kon ik het geleerde pas echt in de praktijk brengen toen ik een varende plaatsing kreeg aan boord van HR.MS Poolster en werd de droom nog meer werkelijkheid toen ik 1986 een reis van 6 maanden naar het verre Oosten ging maken. Wat ik in deze periode vooral heb geleerd naast het ontdekken van andere culturen zijn begrippen als samenwerking, kameraadschap en het collectief belang boven het individueel belang. Tijdens deze periode heb ik heel wat van de wereld gezien en heb ik veel geleerd van de saamhorigheid op een schip als we samen maandenlang van huis waren. Reizen is nog steeds mijn passie.

Na de marine tijd heb ik een hele leuke functie mogen bekleden in de commerciële dienstverlening (AVIS ICR) totdat ik met mijn gezin naar Schotland verhuisde. Na de geboorte van mijn dochter kreeg ik problemen met mijn zenuwstelsel. Er volgde tal van onderzoeken maar (gelukkig) werd er niets gevonden, echter mijn klachten bleven en dat was voor mij de reden de alternatieve zorg op te zoeken. De eerste stap hierin was een initiatie in Reiki en hiermee ging er een nieuwe wereld voor me open; de wereld van de energie. Mijn klachten namen af en ik raakte zo geïnspireerd dat ik besloot me te gaan omscholen met als eerste stap de opleiding tot Shiatsu therapeut aan de Internationale Shiatsu School te Antwerpen. Na het behalen van mijn diploma in 2008 heb ik een aantal jaren een praktijk aan huis gehad maar ik miste het werken in een team. Toen ik in 2012 de kans kreeg om partner te worden van een complementair gezondheidscentrum te Strabeek greep ik deze dan ook met beide handen aan. Hier groeide we een beetje uit ons jasje en werd het tijd voor een volgende stap en verhuisde Essential Movements in 2019 naar de mooie locatie van Par’Course waar we deel uitmaken van een groep ondernemers en waar we met elkaar gestalte geven aan thema’s als gezondheid, natuur, sport en beweging.
De volgende stappen maakte ik door o.a. de volgende disciplines aan mijn portefeuille toe te voegen: Shiatsu, Wim Hof Methode, HeartMath, Vipassana meditatie, Breathwork Bio hacker en recentelijk mijn certificering als BEST therapeut.

Mijn intentie is om mensen op weg te helpen om op een duurzame manier van binnenuit aan hun eigen gezondheid en welzijn te werken. Daarnaast houd ik ervan om te verbinden en om vanuit het groter geheel te kijken. In 2019 ontmoette ik Wien en Lou en zowel onze visie als missie sloten haarfijn op elkaar aan. Het lag dan ook voor de hand onze samenwerking ook concreet te maken waarbij we de liefde en het welzijn voor zowel de mens als de omgeving centraal stellen.

En omdat verandering de enige constante is, ben ik altijd in beweging met ontdekken, leren en onderzoeken wat er mogelijk is om het leven op aarde en dat van mijn medemens gezonder, gelukkiger en mooier te maken!

Brenda's specialsme(n):

Hartcoherentie

specialist(en):

Shiatsu

specialist(en):

Wim Hof Methode

specialist(en):

Brenda Tjoelker

Plan een afspraak met Brenda

Overige teamleden

Uschi Berger

Voedingsdeskundige/Lifestyle Coach

Marthe Nijkamp

Logopedist

Jeff Claassen

Fysiotherapeut

Lou Jacobs

Osteopaat D.O-(M).R.O

Wien Verjans

Fysiotherapeut en MSc. Osteopaat i.o.

Jordi Janssen

Fysiotherapeut, Osteopaat i.o. en kinesioloog

Sophía Thijs

Psycholoog

Petra Versteegh

SOM- & Lichaamscan therapeut

Petra Hofman

Systemisch coach, IEMT, NSK en Feng Shui advies

Peggy Claeys

Levend bloed analist

Pascale Bruinen

Coach mindsetoptimalisatie en mentale prehabilitatie

Olga l’Espoir

Osteopaat

Anja Roijen

Praktijkmanager

Wengang Lin

Acupuncturist

Floor Huiskens

Kind- & Jongerencoach

Caro Lemmens

Cognitief gedragstherapeutisch werker

Anke van Banning

SOM therapeut, lichaamsscan en frequentietherapeut