Jordi Janssen

Fysiotherapeut, Osteopaat i.o. en kinesioloog

Mijn naam is Jordi Janssen. Van jongs af aan ben ik al gefascineerd door alles wat beweegt, en zelf ben ik nog steeds fanatiek op de voetbal- en hardloopschoenen of op de klikpedalen. Het menselijk lichaam en de verbazingwekkende manier waarop het in staat is om te bewegen, raakte ik nooit op uitgekeken.

Het is dan ook niet gek dat ik jaren later besloot om Fysiotherapie te gaan studeren in Nijmegen en Kopenhagen. Na deze studie was ik nog niet ‘uitbewogen’ en wilde ik mijn kennis verdiepen. Vanuit het mooie Nijmegen ben ik afgezakt naar het even mooie Maastricht om daar Bewegingswetenschappen te gaan studeren. Hierna ben ik alsnog als Fysiotherapeut aan de slag gegaan. Ik kon mijn passie voor beweging delen met anderen en hen helpen bij het herstellen van hun lichamelijke klachten.
In mijn werk als Fysiotherapeut kwam ik er al snel achter dat niet alleen onze spieren en gewrichten verantwoordelijk zijn voor de klachten waarmee veel mensen te maken hebben. Als ‘klassiek’ fysiotherapeut probeerde ik deze klachten op te lossen door correcties aan te brengen in het spier- en gewrichtsstelsel. Helaas merkte ik dat het vinden van evenwicht in het spier- en gewrichtsstelsel niet altijd lukte door alleen in dit systeem te werken. Door de studie osteopathie en mijn kennis van orthomoleculaire voedingsleer merkte ik dat ik dichter bij de kern kwam.

Ik kwam erachter dat niet alleen onze buitenkant (spieren en gewrichten) constant in beweging is, maar ook onze binnenkant (organen, hormoonorganen, lymfevaten, bloedvaten en psyche) constant in beweging is en op zoek is naar evenwicht. Al deze verschillende systemen staan direct met elkaar in verbinding en beïnvloeden elkaar constant. Met andere woorden: als de binnenkant niet in balans is, kan de buitenkant ook niet in balans komen. Of terwijl: als een orgaansysteem niet optimaal functioneert, heeft dit invloed op het functioneren van de spieren, gewrichten, hormoonorganen en psyche.
Dit inzicht veranderde mijn kijk op blessures en een gezonde levensstijl volledig. Het werd duidelijk waarom bepaalde klachten hardnekkig bleven terugkeren en waarom zoveel mensen kampen met ziektes die ontstaan zijn uit een westerse levensstijl. Het symptoom ligt immers nooit op de plek van de oorzaak. Door balans te creëren in al deze systemen verdwenen klachten snel en kwamen ze niet meer terug.
Het kwartje was gevallen…
Deze inzichten hebben ertoe geleid dat ik mij verder heb gespecialiseerd in Applied Kinesiology, een zeer effectieve behandelmethode op basis van spiertesten waarmee de balans in het hele lichaam hersteld kan worden. Maar hoe meet je dan de samenhang tussen deze verschillende systemen? En hoe weet je dat een systeem verantwoordelijk is voor de klachten die je voelt? Dat leg ik je graag verder uit onder het kopje Applied Kinesiology, de behandelmethode waarin al mijn inzichten samenkomen.

Applied Kinesiology

“Meten is weten”, een bekende uitspraak van de Nederlandse natuurkundige Heike Kamerlingh Onnes (1853-1962).

Tegenwoordig kunnen we veel meten, van het stroomgebruik in de meterkast tot de snelheid waarmee we rijden in de auto.

Applied Kinesiology is een meetmethode waarmee het functioneren van spieren, gewrichten, organen, hormoonorganen, lymfesysteem, bloedvaten en psyche gemeten kan worden door middel van spiertesten. Door deze spiertesten uit te voeren, kunnen we meten wat de oorzaken zijn die ervoor zorgen dat het lichaam niet kan herstellen.

Klachten kunnen zich bevinden in één of meerdere van de volgende systemen:
– Bio-mechanisch systeem: spieren, gewrichten, botten en pezen
– Bio-chemisch systeem: organen, hormoonorganen, lymfe en bloedvaten die uit balans raken door afvalstoffen, (vitamine)tekorten, hormonen of voeding
– Bio-Psychosociaal systeem: stress, emotie en overtuigingen

Door het lichaam te testen met behulp van Applied Kinesiology kunnen we de samenhang aantonen tussen de bovengenoemde systemen. Zo kan een bio-chemische verstoring in een orgaan invloed hebben op het bio-mechanische functioneren van een spier of gewricht. Iemand kan bijvoorbeeld rugklachten krijgen als gevolg van een disbalans in een orgaan (afvalstoffen, vitamine tekorten, voeding). De klacht zal alleen worden opgelost op het moment dat de dieperliggende oorzaak wordt gevonden en behandeld.

Hoe ziet een behandeling eruit?
Tijdens mijn behandeling maak ik gebruik van de spiertesten uit de Applied Kinesiology om de dieperliggende oorzaken van uw klachten te vinden en te verhelpen. Naast de technieken uit de Applied Kinesiology gebruik ik al mijn kennis en ervaring die ik heb opgedaan in de fysiotherapie, osteopathie, bewegingswetenschappen en orthomoleculaire voedingsleer. Dit stelt mij in staat om samen met u een persoonlijk behandelplan op te stellen dat zich richt op uw specifieke behoeften.
Welke klachten behandel ik?

Ik behandel onder andere de volgende klachten:
-Spier- en gewrichtsklachten: sportblessures, lage rugpijn, nek- en schouderklachten, knieklachten, heupklachten, whiplash, artrose, reuma, tenniselleboog, hernia, hielspoor, slijmbeursontsteking
– Verteringsproblemen: maagzuur, opgeblazen gevoel, winderigheid, buikpijn, ontlasting
– Hormonale problemen: overgangsklachten, zwangerschapswens
– Hoofdpijn, duizeligheid, concentratieproblemen, ADHD
– Stress, depressie, burn-out
– Allergieën, hooikoorts, huidklachten
– Suikerziekte, verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk

Jordi's specialsme(n):

Toegepaste Kinesioloie

specialist(en):

Fysiotherapie

specialist(en):

Plan een afspraak met Jordi

Overige teamleden

Uschi Berger

Voedingsdeskundige/Lifestyle Coach

Marthe Nijkamp

Logopedist

Jeff Claassen

Fysiotherapeut

Lou Jacobs

Osteopaat D.O-(M).R.O

Wien Verjans

Fysiotherapeut en MSc. Osteopaat i.o.

Sophía Thijs

Psycholoog

Petra Versteegh

SOM- & Lichaamscan therapeut

Petra Hofman

Systemisch coach, IEMT, NSK en Feng Shui advies

Peggy Claeys

Levend bloed analist

Pascale Bruinen

Coach mindsetoptimalisatie en mentale prehabilitatie

Olga l’Espoir

Osteopaat

Anja Roijen

Praktijkmanager

Wengang Lin

Acupuncturist

Floor Huiskens

Kind- & Jongerencoach

Caro Lemmens

Cognitief gedragstherapeutisch werker

Brenda Tjoelker

Heartmath Coach, Breathwork Biohacker, Wim Hof Instructeurr, Shiatsu Therapeut, BEST Therapeut

Anke van Banning

SOM therapeut, lichaamsscan en frequentietherapeut